Enrollement weeks

Enrolment weeks

Van Groningen tot Maastricht: in de periode van 24 april tot 8 mei worden studenten warm gemaakt om zich een studiejaar in te zetten voor Enactus. Over leiderschap, verantwoordelijkheid en kansen zien; competenties die gewild zijn op het CV. Studenten leren door te ondernemen meer over zichzelf en over hoe ze in hun omgeving staan.

Studenten kunnen vanaf nu solliciteren naar een bestuursfunctie, een rol binnen een bestaande sociale onderneming of zelf een bedrijf opzetten. Om de studenten meer te leren over sociaal ondernemerschap en de initiatieven sneller te laten groeien biedt Enactus twee programma’s aan. Eén voor de startende ondernemingen (‘incubator’) en één voor de ondernemingen die klaar zijn om te groeien (‘accelerator’) Er zijn al diverse bedrijven voortgekomen uit Enactus zoals Baking Power, Energiekliek en De Buren Bakken. De laatste als innovatie binnen een sociale organisatie.

Iets doen voor mensen die het minder treffen

Enactus biedt studenten de kans zich te ontwikkelen tot leiders die oog hebben voor de maatschappij en weten wat er speelt. Zo kreeg Geertje van Keulen zes jaar geleden een flyer over Enactus. De student Communicatie- en Informatiewetenschappen werd nieuwsgierig. Ze kreeg zoveel kansen als hoogopgeleide student, hoe kon ze iets doen voor de mensen die het minder treffen? Enactus bood haar de mogelijkheid om dat te ontdekken. “Door onderdeel te zijn van sociale projecten, werden abstracte begrippen zoals samenwerken, sociaal ondernemen en impact creëren concreet. Teamwerk, de vele trainingen, coaching- en feedbacksessies hebben mooie inzichten gegeven. Waar krijg ik energie van? Waar ben ik goed in? Waar kan ik aan werken? Enactus gaf mij dan ook het laatste zetje om mijn bedrijf De Theeduif door te zetten. Durf een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Kritisch nadenken over de impact van een bedrijf op mens en milieu

Geertje werkt inmiddels als communicatie professional bij Philips Benelux en runt daarnaast haar eigen onderneming. Bij Geertje gaat ondernemen en het leveren van een bijdrage aan een maatschappelijke missie samen. “Werken bij een bedrijf dat in verbinding staat met de maatschappij maakt mij gelukkiger en productiever. In mijn tijd bij Enactus leerde ik kritisch na te denken over de impact van een bedrijf op mens en milieu, maar ook over mijn rol hierin.”

Geertje van Keulen: “Door onderdeel te zijn van sociale projecten, werden abstracte begrippen zoals samenwerken, sociaal ondernemen en impact creëren concreet.”